معرفی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

معرفی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

 

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی از زیر شاخه های رشته کشاورزی و منابع طبیعی می‌باشد.بیشترین موضوعات مورد بحث در رشته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی شامل روشهای نگهداری، فرآوری، بسته بندی، کنترل کیفی و… در صنایع غذایی مختلف نظیر لبنیات، غلات، گوشت، روغن، قند، سبزیجات و میوه جات و کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در صنایع مذکور است. دانشجو می آموزد که چگونه طی فرآیندهایی، ضمن حفظ کیفیت و ارزش مواد غذایی، عمر مواد غذایی را نیز طولانی تر کند. ارزش این تخصص به آن است که سلامت و کیفیت مواد غذایی تضمین می شود.

بازار کار برای دانشجویان فارغ التحصیل شده در این رشته ، با توجه به توانایی‌های فردی و علمی و علایق خود، می توانند مسوولیت‌های گوناگونی نظیر:

  • مسئولیت آزمایشگاه‌ها
  • افزایش تولید
  • ساخت محصولات جدید
  • مدیریت تولید کارخانجات
  • مسئولیت فنی
  • انجام فعالیت‌های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی
  • کاهش ضایعات
  • بسته بندی
  • ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیت‌های مرتبط دیگری را بر عهده گیرند.

نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تایید استانداردهای جهانی این محصولات بر هیچکس پوشیده نیست. به طور کلی می توان سه حوزه اصلی زیر را برای آینده شغلی فارغ التحصیلان این رشته در نظر گرفت:

  • بازار کار در کارخانجات مواد غذایی به عنوان مسئول فنی، کنترل کیفی (QC) و تحقیق و توسعه (R&D)
  • بازار کار در شرکت های بازرگانی مواد غذایی
  • استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه

 

این مطلب را نیز بخوانید:  معرفی رشته مددکاری اجتماعی

گرایش های ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی :

۱- صنایع غذایی
۲- شیمی مواد غذایی
۳- زیست فناوری مواد غذایی
۴- فناوری مواد غذایی

 

تعداد و عناوین واحد های اصلی و اختصاصی :

دروس الزامی: ۲۳ واحد

دروس اختیاری: ۲۳ واحد

سمینار: ۳ واحد

پایان نامه: ۶ واحد

جمع: ۲۳ واحد

 

نام دروس و تعداد تست های دفترچه کنکور سراسری صنایع غذایی:

 

نام درستعداد تست
زبان عمومی و تخصصی انگلیسی۳۰
ریاضیات۲۰
شیمی مواد غذایی۲۰
میکروبیولوژی مواد غذایی۲۰
تکنولوژی مواد غذایی۴۰
اصول و طراحی کارخانجات و مهندسی مواد غذایی۲۰

 

خلاصه
موضوع
معرفی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی
توضیح
رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی از زیر شاخه های رشته کشاورزی و منابع طبیعی می‌باشد.بیشترین موضوعات مورد بحث در رشته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی شامل روشهای نگهداری، فرآوری، بسته بندی، کنترل کیفی و... در صنایع غذایی مختلف نظیر لبنیات، غلات، گوشت، روغن، قند، سبزیجات و میوه جات و کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در صنایع مذکور است.
نویسنده
نام منتشر کننده
اپلیکیشن کنکور قبولی
لوگو منتشر کننده

اپلیکیشن کنکور قبولی، بهترین اپلیکیشن کنکور و آزمون آنلاین و برنده جایزه مردمی در جشنواره وب و موبایل در سال 97

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *